CopyCabin | 04 januari 2018
Aaargh! Schrijftwijfels!

 

Verwikkelt in een verwoede schrijfstrijd? Geloof me, daar hebben heel veel mensen last van. Ook de meest bekwame, sprankelende en slimme professionals. Oók de mensen die vol vuur en met verve over hun ideeën, projecten en werk kunnen vertellen! Niet iedereen ervaart overigens precies dezelfde struggles. Het gevecht met letters komt in allerlei vormen.
Misschien herken je jezelf in één van onderstaande situaties.
Of in twee. Of drie. Of allemaal…

 

Schrijftwijfels
Je hebt de conceptversie van je boek, scriptie of website nét afgerond en staat te popelen om jouw werk de wereld in te helpen. Alleen: ergens houd je maar dat knagende gevoel dat er iets hapert. Maar waar? Je hebt inmiddels al zo vaak naar die About-page gekeken dat je geen flauw idee meer hebt of -ie nou ge-wél-dig is of geweldig… rammelt.
En taalfoutjes zíe je simpelweg niet meer…

 

Het lege-scherm-syndroom
Je wilt je website aanpassen, een rapport presenteren, zoekt een sterke header voor je blogpost of ziet de inleverdatum van je scriptie razendsnel dichterbij komen. Maar…, zodra je daar eens goed voor gaat zitten, lijkt het alsof je handen vastvriezen aan je toetsenbord. Je scherm blijft een knisperend fris, wit sneeuwlandschap.
En dat terwijl je normaal gesproken heus niet om woorden verlegen zit.

 

Robot-takes-over
Je weet zeker dat je een prikkelende invalshoek voor je verhaal hebt gekozen, maar de zinnen die op je scherm ploppen zijn zo droog als je wangen in de winterkou. Aaargh! Welke saaie professor is zojuist op jouw stoel gaan zitten?
Wat je net geschreven hebt is langdradig. Onleesbaar. En nog minder leuk om naar te luisteren…
Waar is je eigen ‘ik’ gebleven?

 

Dralen en dwalen
Loop jij over van de plannen? Duizend-en-één ideeën, maar geen idee waar te beginnen? Had je nu net de kop van het verhaal te pakken, of de staart? In je hoofd raast een ideeënstorm en al die over elkaar heen buitelende gedachten dansen in de wind. Linksaf? Rechtsaf? Vooruit? Achteruit? Je weet het niet meer. Je bent verdwaald.

 

Ik tref je waar jíj bent
Herkenbaar? Heel goed! Niet dat je een schrijfstrijd voert natuurlijk, maar wél dat je ziet dat ’t beter kan. Als jij regelmatig in één van bovenstaande situaties belandt (of misschien wel in allemaal tegelijk, daar is niets raars aan), voel je dan vrij om aan te schuiven op de veranda. Leg je schrijftwijfels zonder scrupules op tafel en vertel me waar je bent gestrand. Dan pikken we vanaf daar de route weer op. En schrijven we het verhaal dat én past bij jou én aankomt bij iedereen die jouw hulp, idee, dienst of product écht kan gebruiken.

 

Caroline

 

So, you’re lost?!

 

 CopyCabin helpt je je verhaal op te schudden en béter te smeden. Zodat jouw lezers niet wegklikken of – nog erger –  afhaken, maar gegrepen worden door wat jíj ze hebt te vertellen. Benieuwd?

 Wil je reageren?