Wat leuk dat je aanschuift…

 

Ik ben Caroline. Verhalenmaker & ideeënbedenker.
Af en toe ook blogger. Ik hou van tomatensoep, letters en stilte. Van hoge Franse bergen en oude houten schuurtjes.
Maar voorál van de magie van taal en de kracht van verhalen. Ik geloof dat woorden wonderen kunnen doen.
Helemaal als ze écht van jou zijn. En klinken als ‘jij’.

 


Ik geloof dat in ieder mens bijzondere verhalen verscholen liggen. Verhalen die die moeite waard zijn om opgeduikeld en – als je dat wilt – verspreid te worden. Maar… ik weet ook hoe lastig het soms is om ze tevoorschijn toveren. Om woorden te geven aan wat er van binnen bruist en borrelt. Om écht je eigen wijsje te zingen. Om de ruimte te nemen je verhaal naar buiten te brengen op een manier die bij je past. En niet zoals (je denkt dat) het hoort. Of moet. Om bij jezelf te blijven én – mocht je besluiten je verhaal aan de wereld te laten zien – aan te sluiten op wat je lezer áán zet.

 

Bijna iedereen heeft daar – op welke manier dan ook – af en toe last van. Je eigen stem vinden kan lastig zijn. Spannend. Het vergt vaak tijd en ook een beetje durf om jezelf écht te laten zien. Om duidelijk te krijgen wie je bent en waar je voor staat. Zonder jezelf te verstoppen achter opgepoetste laagjes of te vervallen in mooie praatjes. En je verhaal aansluitend óók nog eens eetbaar op te dienen. Maar… met nieuwsgierigheid, verbeelding, oefening én volop aanmoediging lukt het iedereen.

 

Schrijven is géén mysterieus kunstje dat alleen is weggelegd voor de happy few.

 

Je verhaal vinden, zo goed mogelijk in woorden vangen én delen kun je leren. Of – als het je aan tijd of zin ontbreekt – helemaal uitbesteden zodat je je op ándere dingen kunt focussen. En dat is precies waar ik je bij kan helpen. Waar jij ook voor kiest, weet dat als je verhaal levendig en stevig staat, je woorden wonderen kunnen doen. Voor jou. Voor je business. Voor je dromen, ideeën en verlangens.

 

Jouw stem. Jouw stijl. Jouw verhaal. Echt en ‘eigen’. Overtuigend, zonder opdringerig te zijn.
Daar teken ik voor!

 

Caroline

 

P.S. Benieuwd hoe ik zelf ooit gegrepen werd door de magie van taal?
In de FAQ’s vind je mijn verhaal (voor als je ’s een keer álle tijd van de wereld hebt…)

 


Leuke mensen
Ik werk met veel plezier samen met creatieve mensen die de dingen graag op hun eigen manier doen.
Die andere keuzes durven maken, af en toe (ook) even stil staan – bij zichzelf, een ander en de wereld – en vinden dat een beetje minder vaak méér is. Hieronder vind je een aantal namen van grotere en kleine ondernemingen, bureaus en instellingen waar leuke mensen werken met wie ik samenwerk.
Of met wie ik dat – iets langer geleden – heb gedaan.

 

Dreambus.frl, Ontwerpstudio Peper & Pekel, Harlingse Boys, Prodak Archiefvernietiging, Friese Dansdagen, 8ste dag, Het Brouwdok, Rood & Bloem, Talencentrum Rijksuniversiteit Groningen, Grolsch, TNT, Aviko, Mona, Campina, Stenden Hogeschool, Icare Verpleging & Verzorging, Benso, Schrijfburo Terwisscha en Wagenaar, Facilitair Bedrijf Rijksuniversiteit Groningen, Animo Welzijn, VosLibert Communicatie, Facilitaire Dienst Academisch Ziekenhuis Groningen, Gemeente Groningen, Gemeente Zwolle, Gemeente Leeuwarden, Universiteit Twente, Wavin KLS, Stichting Nieuw Baalderborg.


Meer weten over mijn professionele achtergrond? Check LinkedIn