Je kan het zelf doen. Maar het hóeft niet.

 

Jij wilt graag een béter verhaal. Een verhaal dat klinkt als ‘jij’, maar ook aantrekkelijk is voor anderen. Zodat jouw lezers niet wegklikken of – nog erger – afhaken,
 maar gegrepen worden door wat jij ze hebt te vertellen.
 Hoogste tijd om je verhaal een zetje te geven.

 

Zélf schrijven. Met een beetje hulp
Wil jij graag zelf beter leren schrijven? Met meer gemak en plezier? En met de woorden die bij je horen?
Dan is Samen Schrijven een geschikte optie voor je. Samen schrijven is schrijven mét een beetje hulp. Je doet het zelf, maar niet alleen. Met als resultaat: méér schrijfvertrouwen en -plezier, losgeschudde schrijfspieren en een sprankelend verhaal.

 

Je teksten helemaal uitbesteden
Heb je geen tijd of zin om zelf te schrijven? En besteed jij je teksten liever volledig uit? Kan ook.

Lekker Laten Schrijven betekent rust. (Voel je die zucht van verlichting?) Tijd overhouden voor de andere dingen die je graag doet. De zekerheid van een krachtig verhaal dat stáát. En helemaal bij je past.

 

Zelf Schrijven

Iets voor mij?

Lekker Laten Schrijven

Iets voor mij?

ZELF SCHRIJVEN
Met een beetje hulp.

 

Wil je je eigen teksten schrijven, maar weet je niet waar je moet beginnen? Blijf je maar schrijven, twijfelen, schaven en schrappen?
Zoek je je eigen stijl, maar vraag je je af hoe die eigenlijk ‘klinkt’? Dan is Schrijven met een beetje hulp iets voor jou. Je doet het zelf. Maar niet alleen.

 

Samen schrijven zou je kunnen vergelijken met fietsen op een tandem.
Jij zit aan het stuur en geeft het tempo aan, maar je hoeft níet de benen uit je lijf te trappen. Of alles zelf uit te zoeken. Achterop jouw fiets zit iemand die je aanwijzingen geeft en je voorziet van volop aanmoediging en support.
Waarom samen? Omdat het in je eentje o zo verleidelijk is om maar in kringetjes rond te blijven cirkelen. Om twijfel de overhand te laten krijgen. Of last te hebben van dat kritische stemmetje op je schouder. ‘Wie denk je wel dat je bent?’ of ‘Is dit eigenlijk wel goed genoeg’. Met een beetje hulp en vriendelijke support sla je veel gemakkelijker spijkers met koppen.  Zodat je verhaal wél afkomt. Echt bij je past. En doet wat -ie moet doen: het verschil maken tussen ‘Mwah’ of ‘Nou.., nee’ en ‘Ja, graag!’ of ‘Yay!’.

 

Zo werkt het
We starten waar jij bent (blijven steken) en stippelen vervolgens de route uit. Onderweg geef ik je de aanzet voor je eigen teksten, maar dan een stuk sterker. Zo train je je schrijfspieren. Breng je gaandeweg meer kracht in je schrijfsels en verstevig je je schrijfvertrouwen. Niemand is zomaar vanuit het niets een soepele schrijver. Zelfs de meest ervaren schrijvers leren elke dag bij. En moeten óók obstakels overwinnen. Maar met een beetje openheid en nieuwsgierigheid, de juiste tools en technieken én een boel aanmoediging kom je steeds verder.

 

Wat gaan we doen?
Ik help je om op te schrijven wat jij graag wilt zeggen. Wijs je daarbij óók op wat je lezer wil weten. We kijken naar de vorm en structuur van je verhaal en ik geef je suggesties om je verhaal weer te laten vliegen. Op jóuw manier. Dus niet zoals je dénkt dat het ‘hoort’ of ‘moet’, maar met de woorden die bij jou horen. Je ontdekt hoe je je zinnen kunt laten sprankelen. Hoe je je ‘jouw-heid’ in je verhaal brengt en vuurtjes aanwakkert op papier. Hoe je je schrijfsels ‘eetbaar’ maakt. Zodat mensen trek krijgen in jouw verhaal.

 

Wat levert het je op?

 

‘Dat wil ik ook’
‘Eindelijk: nu snap ik het!’
‘Precies wat ik zocht!’
‘Wat een leuk idee: kan ik aanhaken?!’

 

Dat zijn de reacties die je met een goed verhaal teweeg brengt. En dat is het eindpunt waar we samen naar toe werken. Een krachtig verhaal dat klinkt als jij én je lezer in beweging brengt. Zonder daarbij opdringerig te zijn of sprookjes te verkopen.

 

Voor wie?
Of je nu een beginnende schrijver bent, al eerder geschreven hebt, maar de schwung wat kwijt bent, of zelfs al een geoefend woordenkunstenaar bent, maakt niet uit. Iedereen kan op zijn tijd een zetje gebruiken. Als je aan het prille begin van een schrijfklus staat, kan schrijven met een beetje hulp zorgen voor een vliegende start. Ben je halverwege blijven steken en zou je dolgraag willen dat je verhaal nu eindelijk ’s áf is, dan is samen schrijven een fijne stok achter de deur. Ben je zo goed als klaar met je verhaal, maar twijfel je nog wél aan de ‘eetbaarheid’ ervan? Schrijven met een zetje werkt ook prima als finishing touch. Met een scheutje aanmoediging en support lever jij een tekst die echt ‘staat’.

 

Voor wie niet?
Als je het veel te druk hebt om je óók nog eens bezig te moeten houden met je teksten. Of gewoon graag wilt dat je teksten binnen afzienbare tijd ‘hapklaar’ zijn. Of misschien helemaal geen zín hebt om te schrijven (daar is niets raars aan), dan kun je de optie Zelf Schrijven beter laten schieten. En kiezen voor Lekker Laten Schrijven. In dat geval stippelen we éérst de route uit tijdens een uitgebreide intake en schrijf ik daarna je verhaal voor je. De luxe variant!


Twijfels?

Wil je graag even overleggen? Mail me gerust.
Dan kan ik je adviseren terwijl ik even met je meekijk naar waar je nu staat.

 

Is dit precies wat je zoekt?
Laten we dan gauw een afspraak maken!

 

 

LEKKER LATEN SCHRIJVEN
Geen gedoe.

 

Heb jij een missie waar je helemaal vol van bent? Of een plan dat je dolgraag de wereld in wilt helpen? Zie je in gedachten al lang voor je hoe jouw verhaal er uit zou moeten zien? En zou je het liefst willen dat jouw verhaal binnen afzienbare tijd áf is? Je teksten volledig uitbesteden geeft je heel veel rust. En de zekerheid dat je verhaal krachtig stáát. 

 

Wat is het af en toe toch een geworstel. Je eigen teksten schrijven. Nadenken over de inhoud, terwijl je óók zoekt naar manieren om je woorden te laten werken. Jóuw woorden wel te verstaan, want je wilt wel dat je verhaal klinkt als ‘jij’. En terwijl je staat te popelen om jouw dromen, plannen of oplossingen te delen, moet je ook nog eens nadenken over hoe je het motortje van je lezer aanzet. Aaargh! Als je die last nou eens van je schouders kon schudden…

 

Zo werkt het
Je teksten laten schrijven betekent níet dat je de regie loslaat. Integedeel zelfs. Wél dat je erop kunt vertrouwen dat wat jij graag wilt vertellen op een krachtige manier op ‘papier’ (vaker: een scherm!) stroomt. Zonder dat jij er je hoofd over hoeft te breken. Behalve aan de start, want sparren, aan het begin, doen we samen. Het is tenslotte jouw verhaal.

 

Samen sparren
Tijdens een uitgebreide intake praten we over jou, je expertise, je bedrijf, je producten of diensten. Over wie je bent, waar je voor staat en waar je achter staat. Over je dromen en je doelen. Wat maakt jou tot ‘jij’? Wat beweegt je, wat raakt je? Waar word je blij van en waar schiet je van in de lach? Wat kun je betekenen voor anderen?  Zie een intake maar als het spuien van alle ins en outs voor jouw verhaal. Zonder daarbij op de volgorde ervan te hoeven letten.

 

Ik heb ervaren dat mensen hun verhaal bijna altijd met verve kunnen vertéllen! Het geworstel zit ‘m veel meer in het vloeiend laten lopen van de schrijfmachine: het aanbrengen van structuur, het vinden van de rode draad, het toevoegen van details, het kiezen van onverwachte invalshoeken en het vangen van de juiste woorden. Maar juist die struggles kun je laten varen. Daar buig ik me over.
(Voel je je schouders al zakken?)

 

Wat levert het je op?

 

‘Vertel me meer!’
‘Fijn: de materie is me helemaal helder nu!
‘Hier wil ik bij zijn!’
‘Dit zocht ik. Precies!’

 

Een krachtig verhaal wakkert het vuurtje in je lezers aan en brengt ze in beweging. Omdat ze worden bewogen door jou. Door wie je bent, waar je voor staat en wat je te bieden hebt. Daar schrijf ik naar toe. Een krachtig verhaal, dat helemaal van jou is. Zonder daarbij opdringerig te zijn of sprookjes te verkopen.

 

Voor wie?
Wil jij de zekerheid hebben dat je verhaal binnen afzienbare tijd krachtig stáát? Zónder daarbij je hoofd te moeten breken over het zoeken naar de juiste woorden? Heb je het veel te druk om je bezig te moeten houden met je teksten?
Of simpelweg geen zín om zelf te schrijven? (Daar is niets raars aan). Dan is Lekker Laten Schrijven iets voor jou. Wél de regie, niet de tijdrovende schrijfstrijd. Want nadat we de route hebben uitgestippeld tijdens een uitgebreide intake, maak ik je verhaal voor je. En kun jij je tijd besteden aan andere dingen die belangrijk voor je zijn.
Wel zo rustig.

 

Voor wie niet?
Als je veel en vaak schrijft (en let erop, we schrijven wat af met z’n allen) kan het de moeite lonen om te investeren in je eigen schrijfvaardigheden. Veel mensen hebben het idee dat ze ‘nou eenmaal niet zo goed zijn met woorden’, maar geloof me, je schrijfspieren kun je losschudden en trainen. Dat vergt af en toe flink wat ‘loslaten’ (beperkende overtuigingen als ‘het hóórt toch zo?’ of ‘is dit wel GOED genoeg’ vieren vaak hoogtij) én het aanleren van nieuwe of andere vaardigheden, maar levert een boel op. Zeker als je vaak moet schrijven voor je werk. In dat geval is Samen Schrijven misschien een passender optie voor je. Een klein zetje kan vaak al grootse effecten hebben.

 

Twijfels?
Wil je graag even overleggen? Mail me gerust.
Dan kan ik je adviseren terwijl ik even met je meekijk naar waar je nu staat.

 

Is Lekker Laten Schrijven precies wat je zoekt?
Laten we dan gauw een afspraak maken!